Predávali ukrajinské cigarety, krádeže

23.01.2008 Celý región

Obvinení z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach:\r\nPopradský policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru dvoch Michalovčanov (31r. ...
Obvinení Michalovčana prepravili v rozpore so zákonom o spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov na osobnom aute Škoda Superb 650 kartónov rôznych cigariet opatrených ochrannou známkou Ukrajiny. Cigarety prevzali v Michalovciach a na základe žiadosti tretieho obvineného vykladali 21.1.2008 o 18:20 h do garáže jedného z rodinných domov v obci Gerlachov, okr. Poprad. Pri vykladaní boli zaistení pracovníkmi Colného kriminálneho úradu Prešov. Pri prehliadke garáže boli zaistené ďalšie cigarety v počte 42 kartónov bez ochranných známok. Na cle a spotrebnej dani by SR vznikla škoda vo výške najmenej 290 640. -Sk. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Vypátraní a usvedčení páchatelia krádeže:
Poverený príslušník z Obvodného oddelenia PZ v Bardejove vzniesol včera obvinenie z prečinu krádeže dvom mužom (25r. , 24r. ) a jednej žene (35r. ) a z prečinu podielníctva trom ženám (24r. , 30r. , 44r. ), všetci z obce Lukov, okr. Bardejov.
Šestica obvinených 3.1.2008 počas cesty autobusom Bardejov – Livovská Huta ukradli jednému z cestujúcich z vrecka bundy pánsku peňaženku s finančnou hotovosťou 1000, -Sk a osobnými dokladmi.

Vykradli dve chatky:
Policajti zo Starej Ľubovne vyšetrujú krádež vlámaním do chatiek v chatárskej oblasti zv. \"Nad Kobarčom“ v Starej Ľubovni.
Doposiaľ neznámy páchateľ v od 18.1.2008 do 22.1.2008 rozbil na jednej z chatiek 5 sklobetóniek a okno. Vošiel dnu do chodby odkiaľ ukradol jeden hrniec. Následne prišiel do zadnej časti chatky, vylomil drevené dvere do dielne a ukradol odtiaľ sekeru a nerezový kotlík. Majiteľovi chatky vznikla škoda 2 400. - Sk. Na ďalšej chatke rozbil okno a z chatky ukradol dva slnečníky, dýku, hrnce, príbor a rôzny iný kuchynský riad. Celková spôsobená škoda v tomto prípade je vyčíslená na 4 750, -Sk.
 

Vyberte región

mark